• Négyszínes Heidelberg ofszet technológia
• Canon digitális nyomdatechnika
• Széleskörű kötészeti megoldások
• Stancolás, dobozgyártás
• Grafika tervezés, szerkesztés

RGB Grafik - Digitális és ofszet nyomda

Nyomdai kisokos

Mutációs nyomtatás

Többnyelvű, régiós és egyéb olyan kiadványok esetén alkalmazott technológia, melyek egyszerre több variációban készülnek.

Előnye, hogy a nyomdai indulási költségek nagy része megoszlik a kiadvány különböző variációi között, így az összköltség jelentősen csökkenthető.

Hátránya viszont, hogy csak bizonyos kötöttségekkel alkalmazható. A mutációs négyszínnyomtatás során a termék variációi kizárólag a fekete színkivonatban különbözhetnek. Ennek következtében a mutációs nyomtatás speciális előkészítést igényel a tartalomra és a szerkesztésre nézve egyaránt.

Mutációs nyomtatás

Tartalmi megkötés: A kiadvány tartalmában a variációk között változó tartalmak (általában a szöveg) kizárólag fekete színnel[1] (vagy szürkeárnyalatban) nyomhatók, színes képek, grafikák, vagy színes feliratok cseréje a variációk között nem kivitelezhető.

Szerkesztési megkötés: A formailag változó tartalmi elemeket (elsősorban a szövegek) minden esetben overprint feketével kell szerkeszteni. Csak tartalomban változó elemek (azonos méretű, de változó tartalmú szürkeárnyalatos kép) overprint nélkül, de kizárólag fekete színkivonatban jelenhetnek meg.

[1] speciális esetben a mutálódó szín a fekete helyett lehet valamely – felülnyomásra alkalmas – direkt szín, vagy – amennyiben a grafika jellege felülnyomást nem kíván, úgy bármilyen szín.

Reviw on bokmaker Number 1 in uk William Hill Bonus by w.artbetting.net
Free Themes & Templates
http://artbetting.net/